Povestea Calendarului
Povestea Calendarului este personificarea poveștii timpului, este un parc tematic, in judetul Sibiu, mai exact în Porumbacul de Sus, nr.614, care prezintă într-o formă spectaculoasă calendarul împreună cu legendele celor 12 luni ale anului, tradițiile și datinile românești.
În interior sunt căsuțe cu bunătăți și suveniruri, locuri de joacă, restaurant, un trenuleț și multe ateliere pentru copii. Accesul se face zilnic, în intervalul 10-18 și costă 25 lei pentru adulți, 15 lei pentru copii intre 3 și 10 ani și este gratuit pentru copii sub 3 ani.
Lunile anului cu siguranță le știm, însă prea puțini le știm povestea, originile și de ce sunt ele așa cum sunt. Și cum toate lucrurile trebuie să poarte un nume, și lunile anului poartă nume cu însemnătate, altele decât cele trecute în calendar, care ne atrag într-o poveste de demult și care ne vor ajuta să le înțelegem și îndrăgim pe fiecare în parte, fix așa cum sunt ele.
Fiecare căsuță din parc este una tematică, și reprezintă locul de odihnă al unui frate al anului. Ele sunt deosebite, întocmai precum sunt lunile anului.
La intrarea în fiecare căsuță există un cod, pe care dacă îl scanați cu ajutorul telefonului mobil, veți avea ocazia să ascultați povestea din străbuni a fiecărui frate care locuiește în căsuța respectivă. Așa că luați-vă timp să le ascultați poveștile la fata locului.
Căsuța de turtă dulce – este căsuța fratelui Gerar (Ianuarie), care stă la adăpost de vremea năpraznică de afară în cea mai dulce dintre toate căsuțele Poveștii. Ușile lui sunt mereu deschise pentru voi, așa că nu uitați să luați o acadea mare și colorată și să o savurați pe tronul dulciurilor.
Căsuța Dragobete - este căsuța fratelui Făurar (Februarie) și este cea mai romantică, dar și cea mai stabilă (casă de piatră!) dintre căsuțe. Decorul diafan din interior, leagănul cu aripi imense de înger, bolta cu mii de petale de flori, lacătele iubirii, toate îndeamnă la o frumoasă poveste de dragoste.
Ciupercuța cu Bunătățuri – este căsuța fratelui Mărțișor (Martie) și este locul în care veți găși ceva delicios de să te lingi pe degete indiferent de momentul anului – ciocolată caldă de casă, ștrudel de casă, brioșe, clătite de poveste, toate te îndeamnă cu aroma lor să deschizi ușile ciupercuței.
Căsuța Stropitoare – este căsuța fratelui Prier (Aprilie) și găzduiește raiul jocurilor copilăriei. Perețîi pictați cu jocuri și poveșți din copilărie te vor purta într-o lume magică, iar copacul viețîi care crește pe perete te invită să iei o cutie cu jocuri – remi, șah, moară, table, nu te supăra, frate, x și 0 – și să te pui pe joacă.
Căsuța Altar de flori – este căsuța fratelui Florar (Mai), dar și altarul Poveștii Calendarului. Este locul în care gândurile și visele noastre prind contur, locul în care se întâmplă magia pe care o transformăm în realitate pentru oaspețîi noștri.
Căsuța cu Amintiri – este căsuța fratelui Cireșar (Iunie) și este locul din care puteți pleca acasă cu amintiri minunate pentru cei dragi, sau chiar pentru voi.
Cuptorul – este căsuța fratelui Cuptor (Iulie), care găzduiește multe dintre atelierele creație pentru cei mici care au loc recurent: pictură, modelaj, creare de obiecte. Este cea mai plină de viață căsuță a poveștii, deoarece aici prind viață minuni din mâinile celor mici.
Căsuța floarea-soarelui – este căsuța fratelui Gustar (August) care se pregătește să își deschidă ușile pentru cei mici. Aici au loc atelierele gastronomice ale Bunicii Poveștii Calendarului, unde copiii învață să facă prăjituri, gogoși, să pună murături sau zacuscă.
Stejarul cu povești – este căsuța fratelui Răpciune (Septembrie) și este cadrul perfect de spus poveșți la gura sobei, de citit și depănat curiozități din lumea înconjurătoare sau pentru diverse ateliere.
Hanul Groazei – este căsuța fratelui Brumărel (Octombrie), un cadru plin de boo-ho-hoo înfricoșător de amuzant. Cei mici adoră petrecerile de sezon organizate aici!
Căsuța ghindă – este căsuța fratelui Brumar (Noiembrie) și este al doilea loc din parc de unde izvorăște magia și creația, laboratorul de idei al spiridușilor Poveștii, care se gândesc și se răsgândesc până dau viață celor mai frumoase experiențe pentru voi.
Bradul Moșului – este căsuța fratelui Undrea (Decembrie) și este, poate, cea mai iubită căsuța de către copii, deoarece pot admire atelierul în care spiridușîi Moșului construiesc jucăriile, dar pot sta și pe genunchii Moșului, să îi spună o poveste sau să îi lase o scrisoare la cutia poștală din fața căsuței.
Descrierea căsuțelor este cea de pe situl parcului.
Povestea Calendarului vă așteaptă să vă transpună în lumea magică a copilăriei.
Călătorește, explorează, descoperă, trăiește-ți Viața ca o vacanță!