Valea cu Povesti si Dino Park
Bran, când spui Bran, gândul mă duce către faimosul castel și către pensiunile în care se practică, indiferent de sezon, agroturismul. Acum mai fac o asociere! Deși am mai fost în acest loc, acum l-am văzut cu alți ochi, ochi de părinte, dar și de copil. M-am transpus și eu în poveștile copilăriei mele, în momentul în care am intrat în fascinantă Valea cu Poveșți !
Aici am fost atrasă în primul rând de Castelul Prințesei, după care am descoperit Casa Vrăjitoarei, Căsuța Albei că Zăpada, Bârlogul lui Culiță, Casa lui Moș Crăciun, Castelul lui Făt Frumos, Castelul balurului, balaurul cu două capete și multe personaje îndrăgite. Ce este foarte interesant este faptul că te poți caza în două căsuțe din povești, Căsuța Scufiei Roșii și Căsuța lui Bambi! Dacă nu găsești locuri în cele două căsuțe de poveste, poți opta pentru o camera în una din cele 14 vile, întinse pe o suprafață generoasă. Dacă locuiești la vila 3, unde noi am stat, până la restaurant e suficient timp să ti se facă foame! În incinta complexului poți desfășura multe activități, unele mai solicitante, precum echitație, tir cu arcul, traseu cu ghicitori,dar și recreative: piese de teatru pentru copii, modelarea lutului, desene cu nisip, dans cu personajele mult indrsgite de către copii! Și dacă nu doriți să luați parte la activități, va puteți relaxa la piscina exterioară sau acoperită, în funcție de anotimp. Toate cele enumerate mai sus ne-au convins să revenim la Club Vila Bran și să mai fac o asociere când aud vorbindu-se Bran.
.
Din frumoasă lume a poveștilor clasice, cu prințese, prinți, vrăjitoare și balauri, am intrat în inima pădurii, în fascinantă lume a dinozaurilor din @Dino Park. Am ajuns la intrarea în parc, duminică pe la ora 12. O mulțime de copii, cu doamne învățătoare, cu părinți au luat cu asalt parcarea de la baza intrării. Până la intrarea în parc am ales să mergem cu tractorașul, o distanță de numai 300m și am plătit 7 lei/adult și 3 lei/copil, dus-întors. Am coborât la prima stație, ne-am așezat la rând, am achiziționat biletele, 36 lei/adult, 28 lei/ copil 3-18 ani și am intrat în fascinanta lume a dinozaurilor și în cea mai mare hărmălaie a copiilor! Cred că o varianta mai bună ar fi o vizită în cursul săptămânii! După ce depășești zona de la intrare și intrii pe traseu, hărmălaia se mai domolește și încet, încet, dinozaurii încep să se arate.
Este o adevărată plăcere să îi descoperi, să îi admiri și să te miri de cât de mari, cât de mulți și cât de diferiți erau! În parc poți admira 100 de dinozauri, să afli unde trăiau, ce mâncau, când au trăit, cum au dispărut. Câțiva se și mișcă! Pe tot traseul copii se pot opri la câteva locuri de joacă, poți află cauza dispariției dinozaurilor, poți vedea o bucată dintr un meteorit și poți experimenta senzația provocată de o turmă de Seismosauri care aleargă. Se spune că aceștia, puteau provoca un mic cutremur la fiecare pas făcut! Pe aceași platforma poți simți un cutremur provocat de mișcarea plăcilor tectonice, dar și de explozia unui vulcan.
Ce mi s-a părut foarte interesant, a fost să descopăr, că probabil cel mai mare animal zburător din toate timpurile, cu o anvergură a aripilor de 10-12m, Hatzegopteryx, a trăit pe teritoriul României. Se spune că putea face ocolul Pământului, în zbor, fără să se oprească!
Eu am fost fascinată de aceasta lume a dinozaurilor, este un loc ce merită vizitat, atât de copii cât și de adulți. Cu siguranță veți afla foarte multe lucruri noi despre aceste creaturi dispărute!
Ultima oprire a tractorașului, cu care noi am mers o singură stație, este în Cetatea Râșnov. Nu am vizitat-o de acesta dată, însă mi-a plăcut cum arată. Mi-a plăcut și Râșnovul, cu stadutele refăcute, piațetele mici dichisite, mi-a plăcut curățenia de pe străzi și magazinele cochete. Am părăsit zona Bran-Râșnov cu dorința de a reveni și explora mai mult, de a face cunoscută această dorința și experiență prietenilor.
Trăiește viața ca o vacanță!